Navigace: Naše včelky > Medovina

Medovina

 

Výroba nápojů ze zkvašeného medu je doložena už v nejstarších kulturách. Med byl prvním sladidlem, které mohl člověk získat ještě před tím, než se začal věnovat zemědělství, a proto mohl vyrábět medovinu už od pradávna. Medovinu lze vyrábět studeným či teplým způsobem.

Bohužel dnes patří k málo rozšířeným alkoholickým nápojům.Při výrobě dodržujeme přesnou, vyzkoušenou receptůru a medovinu připravujeme pouze z ušlechtilých surovin ( kvalitní med, voda z pramenů Svatohostýnských vrchů, ušlechtilé kvasinky - VÚVč Dol.)

Do medoviny nepřidáváme žádné barviva, koření, dochucovadla atd. Medovina vzniká kvašením medu za použití speciálních kvasinek bez přidavku cukru. Medovinu můžeme použít jako aperitiv, dezetrní alkoholický nápoj.Jako malovýrobci nepřipravujeme medovinu k prodeji, ale spíše nabízíme k degustaci a radosti při společné konzumaci..:-)

Příprava medového roztoku.JPG
Příprava zákvasu.JPG
Na zdraví.....jpg
První stáčení.jpg
Na zdraví.jpg
Medovina.jpg
20221023_095249.jpg